Kuva: All Over Press / Jarno Kuusinen

Tv:stä tuttu Baba Lybeck, 57, jakoi ilouutisen – nappasi nimiinsä Suomen ennätyksen

Televisiosta tuttu uutisankkuri ja toimittaja Baba Lybeck teki hurjan tempun viikonloppuna ja nappasi nimiinsä Suomen ennätyksen sekä SM-kultaa.

Toimittajana ja uutisankkurina tunnettu Baba Lybeck, 57, jakoi viikonloppuna ylpeän päivityksen ja paljasti hurjan uutisen.

Painonnostossa vapaa-ajallaan kunnostautunut Lybeck nimittäin voitti Suomen mestaruuden omassa sarjassaan ja nappasi samalla nimiinsä Suomen ennätyksen.

– Tänään on ollut hieno päivä. Painonnoston Suomen Mestaruus N55 / 64 kg – sarjassa tuli omalla kisaennätyksellä: Tempaus 45 kg, Työntö 55 kg. Yhteistulos maaginen 100 kg.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Jos upotus ei näy, katso se tästä.

– Tarkempiin videoihin ja tunnelmiin palataan myöhemmin. Nyt alkaa nimittäin legendaarinen banketti, Lybeck iloitsee.

Baba Lybeck voitti SM-kultaa

Myöhemmin hän lisäsi vielä päivitykseensä tiedon siitä, että kyse oli Suomen ennätyksestä.

Lybeck päihitti sarjassa hopealle jääneen kisaajan komealla 12 kilon erolla.

Baba Lybeck

Tv-kasvona tunnetuksi tullut Lybeck ei ollut kisoissa mukana nyt ensimmäistä kertaa. Hän on aiemmin kertonut aloittaneensa harrastuksen painonnoston parissa vasta täytettyään 50 vuotta.

Treenaus kuitenkin tuotti tulosta nopeasti, sillä jo vuonna 2022 Lybeck voitti Varsovassa nimiinsä Euroopan mestaruuden Masters –kilpailun yli 55-vuotiaiden ja 64-kiloisten sarjassa.

Tuolloin tulos oli tempauksessa 36 kiloa ja työnnössä 48 kiloa.

Aktiiviseksi urheilijaksi tunnustautuva Lybeck on harrastanut vuosien varrella myös maratoneja sekä triathloneja.

Huikea suoritus, ei voi kuin hattua nostaa!