Supersuosittu tanssiohjelma palaa ruutuun – nämä tapahtumat kohahduttivat menneillä kausilla

Tanssii tähtien kanssa on yksi suomalaisten suosikkiohjelmista. Hyväntuulinen ja viihdyttävä formaatti on pyörinyt televisioissa jo useamman vuoden. Syksyllä ohjelmasta kuvataan 11. tuotantokausi, joten luvassa on jälleen viihdettä koko rahalla.

Ohjelman edelliset tuotantokaudet ovat pitäneet sisällään paljon värikkäitä tapahtumia ja toinen toistaan näyttävämpiä esityksiä.

Ennen uuden tuotantokauden alkua onkin hyvä muistella hieman menneitä. Mitä kaikkea muistat menneiltä tuotantokausilta?

Virkistä muistiasi ja lue mitä kaikkea menneillä tuotantokausilla tapahtuikaan.

1. tuotantokausi

Ohjelman ensimmäinen tuotantokausi esitettiin vuonna 2006. Voittajaksi kruunattiin Tomi Metsäketo, jonka tanssiparina toimi Sanna Hirvaskari.

Ensimmäiseltä tuotantokaudelta jäi katsojien mieleen myös kilpaiija Kristiina Elstelä. Elstelä joutui kohtaamaan kilpailun aikana suuren surun, kun hänen poikansa menehtyi kesken kuvausten. Vaikeista ajoista huolimatta Elstelä jatkoi kilpailussa ja sijoittui loppujen lopuksi toiseksi.

Kuva: Youtube

2. tuotantokausi

Toisella tuotantokaudella mukana kilpailemassa oli mm. Jani Sievinen, Sari Siikander ja Vanessa Kurri. Voiton kotiin kilpailusta korjasi kuitenkin Kwan-yhtyeestä tunnetuksi tullut muusikko Mariko Pajalahti.

Myös toista tuotantokautta varjosti ikävät uutiset. Koko kansan rakastaman Kirkan piti osallistua kilpailuun, mutta hän kuoli yllättäen ennen sarjan kuvauksia. Kirkan tilalle ohjelmaan nostettiin Roman Schatz.

Kuva: Wikimedia

3. tuotantokausi

Kolmas tuotantokausi näki päivänvalon vuonna 2008. Ohjelman juontajana jatkoi iki-ihana Marco Bjurström. Hän sai kuitenkin juontajaparikseen edellisella tuotantokaudella kilpailussa mukana olleen Vanessa kurrin.

Maria Lund tanssi yhdessä parinsa Mikko Ahteen kanssa kilpailun voittoon. Sama tanssipari pääsi edustamaan myös Suomea Eurovisionin tanssikilpailussa.

4. tuotantokausi

Neljäs tuotantokausi jatkoi siitä mihin kolmas oli jäänyt. Sarja oli noussut suureen suosioon suomalaisten keskuudessa ja neljännen tuotantokauden ensimmäistä jaksoa seurasikin keskimäärin 1001 000 katsojaa.

Mukana kilpailussa oli kattava kattaus eri alojen ammattilaisia. Etenkin Wilson Kirwan värikäs luonne ja Rosa Meriläisen hersyvä nauru jäivät katsojien mieleen. Voittajaksi kruunattiin kuvankaunis Satu Tuomisto.

5. tuotantokausi

Viidennellä kaudella juontajaksi nousi Mikko Leppilampi, joka täydensi edellisellä kaudella pestissä aloittanutta Vappu Pimiää. Ihmetystä katsojissa aiheutti myös Jone Nikulan liittyminen tuomaristoon. Kauden edetessä katsojat kuitenkin huomasivat, että Nikula oli mainio lisä tuomaristoon, jossa muuten oli vain ammattitanssijoita.

Kolmen kärki kilpailussa oli Antti Tuisku (1.), Laura Voutilainen (2.) ja Jukka Rasila (3.).

6. tuotantokausi

Kymmenen uutta tanssiparia aloitti 6. tuotantokauden syyskuussa 2011. Juontajat ohjelmassa pysyivät samoin, mutta tuomaristossa Jone Nikulan paikan otti laulaja Anna Abreu.

Kilpailun voitti Viivi Pumpanen, jonka tanssiparina toimi Matti Puro. Hauska fakta on se, että Puro ei ollut aiemmalla kaudella lainkaan mukana kilpailussa. Hän siis nousi suoraan korkeimmalle korokkeelle ja tanssi itsensä suomalaisten sydämiin.

7. tuotantokausi

Matti Puro jatkoi vahvoja otteitaan kilpailussa, sillä hän tanssitti parinsa Krisse Salmisen voittoon myös seitsemännellä tuotantokaudella.

Paljon keskustelua aiheutti kilpailuun osallistuneen Ristomatti Ratia suoritukset. Tuomarien mielestä mies oli tanssilattialla aina heikoimmasta päästä, mutta kansan äänien ansiosta Ratia pysyi kilpailussa mukana yllättävän pitkään – hän putosi kilpailusta vasta 5. kilpailijana.

8. tuotantokausi

Draamaa ei puuttunut myöskään tältä tuotantokaudelta. Pimiä ja Leppilampi toimivat jälleen ohjelman juontajina ja tuomaristostakin löytyi tuttuja kasvoja. Tanssilattialla sen sijaan nähtiin 10 täysin uutta julkkista.

Toimittaja Raakel Lignell putosi kilpailun välierissä, mutta pääsi takaisin kilpailuun Harri Syrjäsen loukkaannuttua. Lopulta Lignell tanssi parinsa Jani Rasimuksen kanssa aina kilpailun voittoon asti.

9. tuotantokausi

Yhdeksännellä kaudella suurimmat muutokset tapahtuivat tuomaristossa. Pitkään mukana ollut Helena Ahti-Hallberg jäi pois ohjelmasta ja tuomariston muodosti Jukka Haapalainen, Jorma Uotinen sekä Krisse Salminen. Tämän lisäksi tuomaristoon liittyi viikoittain vieraileva tuomari, mikä toi mukana lisän ohjelmaan.

Kilpailun finaalissa nähtiin tiukka taistelu muusikko Pete Parkkosen ja näyttelijä Anu Sinisalon kesken. Lopulta voiton vei Parkkonen parinaan Katri Mäkinen.

10. tuotantokausi

Juhlakauden voittajaksi tanssi näyttelijä Anna-Maija Tuokko. Ohjelma oli ollut muutaman vuoden tauolla ja palasi MTV:n ohjelmistoon juhlavuoden kunniaksi – MTV täytti vuonna 2017 60-vuotta.